Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC:

B-25J Mitchell 1/48 (Monogram) 30 Μάι 2014 10:18 #590

B-25J Mitchell

‘’ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΞΕΒΙΔΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΠΑΚΙΑ’’

Πριν από πολλά χρόνια, βλέποντας το kit της Monogram 5507 με θέμα το B25J Mitchell εντυπωσιάστηκα με την εσωτερική λεπτομέρειά του και αγόρασα το kit άμεσα. Βέβαια τότε δεν είχε κυκλοφορήσει το kit της Accurate Miniatures.

Η τάση μου να βελτιώνω τις κατασκευές μου, με οδήγησαν στην αναζήτηση detail set για το εν λόγω kit. Κατέληξα στην αγορά δύο photo etched sets της Eduard. Το Νο 48261 Interior και το Νο 48262 Bomb bay.
Ως κάτοχος του kit Fokker Dr.1 1/72 Strip down της Eduard (μια κατασκευή του σκελετού του αεροσκάφους χωρίς εξωτερικά τοιχώματα) και ενός cutaway του B25J Mitchell από το περιοδικό Airplane, μου ήλθε η ιδέα να αναδείξω με κάποιο τρόπο την αυξημένη λεπτομέρεια που παρείχαν τα δύο detail sets καθώς αυτή χανόταν με το κλείσιμο των δύο κομματιών της ατράκτου (πλαϊνά).
Αρχικά σκέφθηκα να κατασκευασθεί μόνο με το ένα πλαϊνό. Όμως έτσι θα χανόταν η εσωτερική λεπτομέρεια του άλλου και η ιδέα της ανάδειξης δεν θα είχε νόημα. Επίσης το αποτέλεσμα δεν θα ήταν ένα B25J Mitchell, αλλά το εσωτερικό ‘’Χ’’ αεροσκάφους και μάλιστα το μισό. Τότε σκέφτηκα έναν άλλο όρο για την κατασκευή, που κάλυπτε και τις δύο περιπτώσεις.
‘’ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ’’

Έτσι η λεπτομέρεια του ενός πλαϊνού κομματιού δε θα χανόταν ολοκληρωτικά μεν, παράλληλα θα αναδεικνύονταν. Το αποτέλεσμα δε, θα ήταν ένα B25J Mitchell ’’περίπου‘’ Strip down.
Πως όμως αποκαλύπτεις το εσωτερικό χωρίς να χαλάς το σχήμα του αεροσκάφους;
‘’ΞΕΒΙΔΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΠΑΚΙΑ’’

Στην περίπτωσή μου αφαιρώντας περιοχές των πλαϊνών κομματιών και το πάνω μέρος ατράκτου.

Μάρκος Δέλλας

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

B-25J Mitchell 1/48 (Monogram) 31 Μάι 2014 09:44 #594

Η κατασκευή ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, με πολλά μακροχρόνια διαλείμματα γιατί συνεχώς μου ερχόταν στο μυαλό νέες σκέψεις για περισσότερη αποκάλυψη (κόψιμο ατράκτου και πτερύγων) και σταματούσα για σχεδιασμό.
Ήταν η πρώτη φορά που προσπαθούσα κάτι τέτοιο χωρίς προηγούμενη εμπειρία και είχα συνεχώς όρεξη. Κόψε και κόψε .... Αφού στο τέλος σκέφτηκα "αν δε τα καταφέρω, το πετώ και τέλος".
Όμως δε το παράτησα. Το προσπαθώ.
Έχει προχωρήσει αρκετά.
Δεν έχω αναλυτικές φωτογραφίες αλλά θα συνεχίσω φωτογραφίζοντας ότι έχω προσπαθήσει (κατασκευάσει) μέχρι τώρα.

Να σημειώσω ότι αυτοχαρακτηρίζομαι μέτριος μοντελιστής.

B-25J Mitchell 1/48 (Monogram) 31 Μάι 2014 11:25 #595

Εγώ πειράζει που δεν έχω καταλάβει πως και τι φτιάχνεις; :blink:

B-25J Mitchell 1/48 (Monogram) 08 Ιουν 2014 18:49 #700

B-25J Mitchell 1/48 (Monogram) 08 Ιουν 2014 23:07 #703

Πραγματικά τα παλιά κιτ ,χρειαζόταν βελτιωτικά με την μορφή των Photo χαραγμένων και άλλων βελτιωτικών από ρητήνη.Οσες φορές τα δοκίμασα .λίγες φορές με απογοήτευσαν..μεταμορφώνουν στην κυριολεξία ένα μέτριο κιτ ,σε διαμάντι..
Μάρκο ωραίος..!! Οι κινητήρες και τα cowl flaps θα δείξουν φανταστικά στο ολοκληρωμένο μοντέλο.
Κώστας

B-25J Mitchell 1/48 (Monogram) 11 Ιουν 2014 13:15 #714

Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά το Mitchell του Μάρκου και το μόνο που έχω να πω είναι "απίστευτο"! Φοβερή λεπτομέρεια καθαρή δουλειά και το τελικό αποτέλεσμα πιστεύω ότι θα είναι απολαυστικότατο!

B-25J Mitchell 1/48 (Monogram) 11 Ιουν 2014 16:24 #716

Εγω βρε παιδια γιατι το βλεπω μετριοτατο ? Τελος παντων ειμαι και λιγο καπως ... εσεις με ξερετε... Τιποτα δε μ αρεσει ολα εχουν θεματα... θα μπορουσε να ειναι καλυτερα... Συνεχιζω ομως.... Χωστε κριτικη να ανεβασω επιπεδο. Το θελω σας λεω το θεεεελωωωωω !!!

B-25J Mitchell 1/48 (Monogram) 11 Ιουν 2014 16:26 #717

B-25J Mitchell 1/48 (Monogram) 11 Ιουν 2014 17:10 #721

Να χαρώ εγώ ομορφιές !!!
Κώστας

B-25J Mitchell 1/48 (Monogram) 11 Ιουν 2014 18:08 #723

Πολύ ενδιαφέρουσα κατασκευή μέχρι τώρα ! Ανυπομονώ να δω το εσωτερικό βαμμένο !

B-25J Mitchell 1/48 (Monogram) 13 Ιουν 2014 14:39 #735

Οταν εφτασα σ αυτο το σημειο σκεφτηκα "λιγο εκοψες θα μπορουσες και περισοτερο". Ετσι που παω το μοντελο μου φαινεται πως δε θα τελειωσει ποτε. Ειδωμεν.....

B-25J Mitchell 1/48 (Monogram) 13 Ιουν 2014 18:18 #736

Μάρκο δεν ξέρω αν έχεις σκοπό να προχωρήσεις κι άλλο σε κοψίματα...αν είναι να σταματήσεις εδώ τις ιδιοκατασκευές , η ολοκλήρωσή του είναι μια απλή απόφαση.Θάρρος και θράσος !!!
Η δουλειά σου μέχρι τώρα τόσο στην άτρακτο όσο και στην πτέρυγα είναι φανταστική και το τελειωμένο μοντέλο θα είναι εκπληκτικό!!
Κώστας

B-25J Mitchell 1/48 (Monogram) 15 Ιουν 2014 16:03 #745

Μαρκο απ αυτο που βλεπω φανταζομαι το αποτελεσμα,και το περιμενω.Εχεις δουλεψει ΕΑΒ?

B-25J Mitchell 1/48 (Monogram) 27 Νοε 2023 18:23 #2077

RESTORED 27/11/2023

• Page:
  • 1