Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC:

Soviet WWII Fighter La-5FN (Eduard 1/48) 18 Ιαν 2016 19:16 #1939

Μετά από δύο jet, νομίζω είναι πρέπον να ασχοληθώ με προπέλα αυτή τη φορά.
Έτσι σε μια εξόρμηση στη ντουλάπα το επόμενο θύμα αποφασίστηκε να είναι ελικοφόρο, 2ου Παγκοσμίου φυσικά, και ανατολικού μπλοκ.
Πρόκειται για το La-5FN της Eduard στην 1/48 και μάλιστα Limited Edition profi pack.
Τελικά από εδώ το πάω, από εκεί το πάω, πάλι σε φωτοχαραγμένα πέφτω... :P :blush:

Αν και αρχικά φαίνεται μονότονο το γκρι-πράσινο καμουφλάζ, το κιτ δίνει μερικές ωραίες επιλογές και δεν ξέρω ποια να διαλέξω.

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

Soviet WWII Fighter La-5FN (Eduard 1/48) 20 Ιαν 2016 18:37 #1940

Χτες κάθισα και μελέτησα λίγο τις οδηγίες. Δεν το λες εύκολο κιτ και οι οδηγίες της Eduard αν και σαφείς σε γενικές γραμμές δεν είναι πολύ εύκολα κατανοητές. Σε σύγκριση, οι οδηγίες των καινούργιων κυκλοφοριών της Airfix, αν και υπερβολικά λεπτομερείς, είναι άκρως καλύτερες και ξεκάθαρες.
Θα χρειαστεί, για πρώτη φορά, να κάτσω να γράψω τα βήματα που θα ακολουθήσω, τι να βάψω πρώτα, τι μετά, ποια θα κάνω sub-assemblies κλπ. Έχει αρκετά φωτοχαραγμένα, στην πλειονότητα τους για το, σχεδόν πλήρες, εσωτερικό.
Ο προγραμματισμός εδώ θα παίξει μεγάλο ρόλο καθώς άλλα θα πρέπει να κολληθούν από πριν και να βαφτούν σαν σύνολο και άλλα μετά. Αυτό ισχύει και για τα πλαστικά και για τα μεταλλικά κομμάτια. Κάποια φωτοχαραγμένα ίσως τα αντικαταστήσω με σύρμα, όπως τα καλώδια των φρένων. Ωχ... μα τι κάθομαι και σκέφτομαι. ΕΓΩ θα τα κάνω όλα αυτά;
Ε, αφού μπήκα στον χορό ας χορέψω. Το πολύ πολύ να ξενυχιάσω την ντάμα μέχρι να μάθω.

Soviet WWII Fighter La-5FN (Eduard 1/48) 21 Ιαν 2016 19:34 #1945

Πολύ ωραία επιλογή.Στη θέση σου θα έφτιαχνα το "κίτρινο 8"..νομίζω κάνει μπαμ !! Προχώρα ακάθεκτος και καλή αρχή !!!
Κώστας ...

(το enter εξακολουθεί να δουλεύει με το chrome...Ω τι ωραίιαααα!!!)

Soviet WWII Fighter La-5FN (Eduard 1/48) 21 Ιαν 2016 20:13 #1946

Καλό είναι. Και το άσπρο 15 και το άσπρο 71... Θα αποφασίσω στο τέλος εκτός αν αναγκαστώ λόγο διαφορών στην συναρμολόγηση.

Soviet WWII Fighter La-5FN (Eduard 1/48) 25 Ιαν 2016 18:46 #1947

Αρχή με το cockpit. Η λεπτομέρεια είναι καλή και η εφαρμογή ικανοποιητική.
Αποφάσισα να κολλήσω πρώτα όλα τα κομμάτια που θα βαφτούν το ίδιο χρώμα και μετά το βάψιμο, τα υπόλοιπα.

Και τώρα, ακολουθεί ο χορός των φωτοχαραγμένων στο εσωτερικό.

Soviet WWII Fighter La-5FN (Eduard 1/48) 26 Ιαν 2016 22:41 #1948

Καλή σκέψη να τα κολλήσεις πρώτα και μετά να βαφτούν μονοκοπανιά !!Για να δούμε τι υπάρχει από Ρώσικο στις γενικές αποθήκες μήπως και σου κάνω παρέα!!
Κώστας

Soviet WWII Fighter La-5FN (Eduard 1/48) 27 Νοε 2023 12:30 #2035

UPDATED 27/11/2023

• Page:
  • 1