Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC:

FW-190 F8 (Tamiya 1/48) 25 Δεκ 2015 11:14 #1908

Με τόσα κιτ αρχινημένα, πειράζει ακόμα ένα; Όχι βέβαια.
Έτσι επιλέχτηκε ένα εύκολο, όμορφο κιτ για χαλάρωση. Το γνωστό κιτ της Tamiya που αν και παλιό σχετικά κρατιέται μια χαρά.

Χάρη στην απλότητα του έχει ήδη προχωρήσει αρκετά μέσα σε 2 μέρες.

Και μια αναμνηστική του πίνακα οργάνων πριν τον χαλάσω εντελώς προσπαθώντας να βάψω τα όργανα...

Χρόνια πολλά και Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

FW-190 F8 (Tamiya 1/48) 25 Δεκ 2015 18:09 #1909

Το κιτάκι προχωρά με ταχύς ρυθμούς προσφέροντας ευχαρίστηση με την απλότητα του.
Η εφαρμογή στα γνωστά υψηλά επίπεδα της Tamiya. Πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι θα χρειαστεί ελάχιστος στόκος (για να μην πω καθόλου)
Οι ζώνες είναι από το σετ της Eduard (Luftwaffe WWII Fighter Seat belts) και είναι το μόνο που προστέθηκε.
Τρυπήθηκαν και οι κάνες των πυροβόλων αλλά σε αυτό το στάδιο δεν φαίνεται τίποτα.

FW-190 F8 (Tamiya 1/48) 26 Δεκ 2015 14:44 #1910

Ομορφο κιτ Γιώργο...το είχα ξεκινήσει κι εγώ αλλά με τα γνωστά θέματά μου μέσα στο 2015 δεν αξιώθηκα να το συνεχίσω..καλή συνέχεια !!

FW-190 F8 (Tamiya 1/48) 29 Δεκ 2015 20:11 #1911

Βάφτηκε όλο το αεροπλάνο με RLM78 (Η418).
Θα ακολουθήσει RLM79 (Η66) και μετά (μάλλον) Mottle με RLM83 (H423).
Δεν έχω βρει αρκετές φωτογραφίες με την τροπική παραλλαγή που θα το βάψω και δεν είμαι σίγουρος αν τα πράσινα patches ήταν κοφτά ή απαλά...
Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη!

FW-190 F8 (Tamiya 1/48) 31 Δεκ 2015 00:43 #1914

Πιστεύω Γιώργο ότι θα χρειαστεί σχεδίαση με μολυβάκι και μετά λεπτή δέσμη,ανάλογη πίεση και αραίωση και προσεκτικό βάψιμο...σε όσες φωτογραφίες το βρήκα είναι αχνό !! Βεβαιωμένη ΠΡΟΚΛΗΣΙΣ !!!
Κώστας

FW-190 F8 (Tamiya 1/48) 31 Δεκ 2015 08:56 #1915

Επιβεβαίωσα και εγώ ότι ήταν αχνό το πράσινο. Μάλιστα σε κάποια φωτογραφία φαίνεται πιο έντονο το περίγραμμα και το εσωτερικό πιο αχνό. Όντως πρόκληση!

FW-190 F8 (Tamiya 1/48) 02 Ιαν 2016 12:39 #1920

Επιτέλους ΣΚ και ώρα για βάψιμο. Άλλωστε με τέτοιο παλιόκαιρο δεν λέει να βγαίνεις από το σπίτι.
Πρώτο χέρι λοιπόν RLM79 (H66 Sandy Brown).
Αφού στεγνώσει θα περαστούν οι χαλκομανίες, θα σφραγιστούν και μετά θα ακολουθήσει 2ο χέρι για να καλυφθούν και οι χαλκομανίες και κατόπιν θα ακολουθήσει το σκούρο πράσινο Mottle.
Δεν έχω καταλάβει από τις φωτογραφίες αν οι σταυροί στο πάνω μέρος των φτερών φαίνονται καθόλου από κάτω ή να μην τους βάλω καθόλου... :roll: :dry:

FW-190 F8 (Tamiya 1/48) 02 Ιαν 2016 17:48 #1923

Το μισώ όταν συμβαίνει αυτό.
Με άλλα λόγια, πως μπορεί να χαλάσει η εικόνα ενός κιτ ή εταιρείας από τις χαλκομανίες!

Ευτυχώς η άσπρη λωρίδα βάφεται. Για τις υπόλοιπες, με βλέπω να ψεκάζω Micro Liquid Film και να βλαστημάω στο κόψιμο των μικρών χαλκομανιών.

FW-190 F8 (Tamiya 1/48) 03 Ιαν 2016 21:46 #1926

Αφού βάφτηκε χτες η άσπρη λωρίδα και στέγνωσε, σήμερα μασκαρίστηκε και ψεκάστηκε ξανά το RLM79 (Η66).
Πριν από αυτό περάστηκαν οι χαλκομανίες στο πάνω μέρος των φτερών καθώς το καμουφλάζ ερήμου βάφονταν πάνω από τους
σταυρούς. Σκοπός μου ήταν να αχνοφαίνονται από κάτω. Το αν τα κατάφερα θα το δείτε από κοντά τον Οκτώβρη μιας και στις φωτογραφίες δεν φαίνονται και πολλά.

Κατόπιν ψεκάστηκε το σκούρο πράσινο (RLM83, H423) σε Mottle με ελεύθερο χέρι. Άρχισα τη διαδικασία με τον καινούργιο μου Graphotech Kyoto (BD183) και το 0.3mm μπεκ/βελόνα αλλά τελικά συνέχισα και τελείωσα με τον Iwata. Καμία σύγκριση! Δούλευα πιο εύκολα τον Iwata με πολύ καλύτερο έλεγχο!
Θυμίζω ότι είναι μόλις η δεύτερη φορά που προσπαθώ mottle και η πρώτη ήταν ένα μικρούλη τμήμα σε BF109 ενώ τώρα όλο σχεδόν το αεροπλάνο!

Οι υπόλοιπες χαλκομανίες ψεκάστηκαν με Microscale Liquid Decal Film μήπως και μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν. Κοιτώντας τες υπό γωνία στο φως φαίνεται ότι το χρώμα έχει σκάσει σχεδόν παντού.
(οι ρόδες δεν είναι κολλημένες, γι' αυτό τις βλέπετε σε κάποιες παράξενες γωνίες... :mrgreen:)

FW-190 F8 (Tamiya 1/48) 05 Ιαν 2016 21:41 #1929

Δυστυχώς οι χαλκομανίες είναι άχρηστες.
Ούτε το Liquid Decal Film μπόρεσε να τις σώσει. Είναι κομμάτια ακόμα και πάνω στην καρτέλα.
Οπότε, μέχρι να μπορέσω να βρω αντίστοιχες να τις αντικαταστήσω το μοντέλο μπαίνει στο ψυγείο.

FW-190 F8 (Tamiya 1/48) 08 Ιαν 2016 23:46 #1930

Δεν θυμάμαι να έχω κάτι σε FW-190.....Θα ψάξω όμως καλού κακού στις γενικές αποθήκες και θα σου πω..μακάρι να βρω κάτι γιατί από την πολύ ψύξη ..θα γίνει μπακαλιάρος !!!

FW-190 F8 (Tamiya 1/48) 27 Νοε 2023 12:30 #2034

UPDATED 27/11/2023

• Page:
  • 1