Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC:

North American P-51D Mustang (1/32 Hasegawa) 25 Μάι 2014 04:00 #507

Καλημέρα σε όλους τους φίλους.
Μία φωτογραφία στο Facebook που δημοσίευσε ένας καινούριος φίλος μου,ο Κώστας Καββαδίας, ενός πίνακα ζωγραφικής του γνωστού Ιάπωνα ζωγράφου ειδικού στο Aviation Art , Singeo Koike,ήταν η αφορμή που ζητούσα για να ξεκινήσω σιγά σιγά το αντίστοιχο κιτ του P-51D της Hasegawa σε κλίμακα 1/32.
Το κουτί βρισκόταν αρκετές ημέρες δίπλα στον μοντελιστικό μου πάγκο ,με σκοπό κάποια στιγμή να ξεκινήσει η κατασκευή του.Ειδικά μετά από την ικανοποιητική απόδοση του μεταλλικού φινιρίσματος στο Ki-84 Frank της Swallow Models ,βρήκα το απαιτούμενο θάρρος και θράσος....άλλωστε δεν υπάρχει το άγχος μην πάει κάτι στραβά,αφού στην ουσία πρόκειται για ένα παλιό ,φτηνό, πλην όμως τίμιο κιτ, που οι γραμμές του ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Καλούπι του 1987 λοιπόν και το κιτ έχει ως εξής..Το θυμάστε???

Για τα δεδομένα του 1987 ,η λεπτομέρειά του χαρακτηρίζεται αρκετά ικανοποιητική.Η γράμμωση του κιτ είναι αλλού χαραγμένη και αλλού υπερυψωμένη.
Δίνεται ο κινητήρας και η δυνατότητα να φαίνεται αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή.

Επίσης τα πάνελς των έξι πολυβόλων Browning 0.50 cal ,μπορούν να κολληθούν σε ανοικτή θέση και να αποκαλύπτουν τα πολυβόλα στη διάταξή τους τοποθετημένα ,με τις δεσμίδες των φυσιγγίων.
Η λεπτομέρεια στις φωλέες του σ/π είναι μέτρια και θα χρειαστεί βελτίωση.

και τα επιμέρους πλαίσια .. που όπως προβλέπω θα ακολουθήσει μία άνετη κατασκευή ,για τον απλούστατο λόγο ότι η Hasegawa του 1987 ,δεν είναι Azur του 2011...(καταλάβατε τώρα ε?)

Πρόκειται λοιπόν για μία superfast κατασκευή,με το κύρο βάρος να δίνεται στο μεταλλικό φινίρισμα και λίγες βελτιώσεις ,όπου απαιτούνται.
Οι χαλκομανίες κατά πάσα πιθανότητα ,χρήζουν αντικατάστασης λόγω 25ετίας και παραπάνω,

και θα χρησιμοποιήσω την καρτέλα από την Superscale με κωδικό MS 320258.

Το Mustang ,ξεκινάει άμεσα !!
Κώστας

Please Σύνδεση or Create an account to join the conversation.

North American P-51D Mustang (1/32 Hasegawa) 25 Μάι 2014 10:09 #509

Από τα πιο όμορφα μαχητικά, που δυστυχώς δεν έχω ακόμα στο στοκ μου.
Πάλι αριστούργημα θα δούμε.

North American P-51D Mustang (1/32 Hasegawa) 25 Μάι 2014 11:01 #510

Κωστα χορταστικο και ομορφο κιτ. Καλη δυναμη.

North American P-51D Mustang (1/32 Hasegawa) 25 Μάι 2014 13:14 #534

Ευχαριστώ παιδιά θα προσπαθήσω για το καλύτερο πάντα με τη βοήθειά σας και τη γνώμη σας ,που για μένα πάντοτε είναι υπολογίσιμη.
Να είστε καλά.
Κώστας

North American P-51D Mustang (1/32 Hasegawa) 26 Μάι 2014 00:18 #568

Ποδαρικό με τον κινητήρα όπως άλλωστε προβλέπουν οι οδηγίες..Ο κινητήρας απαρτίζεται από 15 κομμάτια ,που αφού κολλήθηκαν μεταξύ τους ,περιμένουν τρίψιμο και αστάρωμα.

Αρκετή λεπτομέρεια για τα δεδομένα του 1987...Πιστεύω ότι με ένα καλό βάψιμο θα δείξει αρκετά όμορφος..
Ανοίχτηκαν τρύπες με τρυπανάκι στις εξατμίσεις,και μία στο δάκτυλό μου !!!

Στη συνέχεια αφαιρέθηκαν τα κυρίως τμήματα,της ατράκτου και των πτερύγων από τα πλαίσια και αφού καθαρίστηκαν ,ενώθηκαν πρόχειρα με ταινία ,ώστε να διαπιστωθεί η εφαρμογή τους.

Παρακάτω φαίνεται η άριστη εφαρμογή του καλύματος του κινητήρα ,που μπορεί να τοποθετηθεί ανάλογα ..

Για τη σιλουέτα του αεροπλάνου έχω να πω ,ότι ίσως πρόκειται για το το πιο όμορφο αεροπλάνο του Β"ΠΠ..
Η κατασκευή συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς στο χώρο του κινητήρα.
Κώστας

North American P-51D Mustang (1/32 Hasegawa) 26 Μάι 2014 23:11 #571

Σήμερα στοκαρίστηκε και τρίφτηκε ο κινητήρας..

Αφαιρέθηκε κάποια ελάχιστη λεπτομέρεια που έδινε η Hasegawa στο firewall ,και με λεπτό συρματάκι και μικρά κομμάτια πλαστικού τετράγωνης διατομής..αντικαταστάθηκε..

ενώ ,το ξέρω ,ότι κάθε κόψιμο που κάνω ,ανοίγω δουλειές...δεν άντεξα , και έκοψα τα Flaps..

Σιγά σιγά ετοιμάζονται τα κομμάτια που θα βαφτούν πρώτα πριν αρχίσει η συναρμολόγηση..
Κώστας

North American P-51D Mustang (1/32 Hasegawa) 26 Μάι 2014 23:16 #572

Φιρί φιρί το πας... Δεν κάθεσαι φρόνιμος...
Θα μου πεις, 1/32 είναι... φωνάζει...

North American P-51D Mustang (1/32 Hasegawa) 27 Μάι 2014 03:05 #573

Γιώργο δεν γίνεται να μείνει έτσι..είναι κάποια σημεία που πρέπει απαραίτητα να βελτιωθούν ,όπως πχ τα φλαπς..επειδή ,ήταν υδραυλικά ,μόλις έσβηνε ο κινητήρας ,έπεφταν..δεν γινόταν να τα αφήσω στη θέση "πάνω"..
Και συνεχίζω την κατασκευή με την προεργασία γαι τα μέρη εκείνα που βάφονται με το inerior green..πριν όμως βαφτούν με το χρώμα του εσωτερικού,ψεκάστηκαν με το μαύρο ματ της Gunze Sangyo....

Εδώ να σημειώσω ότι η άτρακτος και οι πτέρυγες ,πρέπει να δουλέυονται παράλληλα γιατί εσωτερικά υπάρχει άφθονη λεπτομέρεια...κι αυτό γιατί μόλις κλείσει η άτρακτος θέλω να έχω έτοιμη την πτέρυγα.
Η προεργασία για να αρχίσει στη ουσία η συναρμολόγηση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς..
Κώστας

North American P-51D Mustang (1/32 Hasegawa) 27 Μάι 2014 15:44 #574

Με το πολύ καλό (το καλύτερο κατά τη γνώμη μου) Gun Metal της Model Master από τη σειρά metalizer ,βάφτηκαν τα πολυβόλα Browning 0.50,..
Οταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα ψεκαστούν με ακρυλικό βερνίκι και θα γίνει wash.

Ta φλαπς κολλήθηκαν μεταξύ τους και προστέθηκε φύλλο πλαστικού τετράγωνης διατομής που στη συνέχεια θα τριφτεί με ντουκόχαρτο ,ώστε να καμπυλώσει..

Κώστας

North American P-51D Mustang (1/32 Hasegawa) 29 Μάι 2014 21:17 #581

Πολύ ωραίο κιτ! Κρατάει ακόμα η παλιά καραβάνα και σε πολλά σημεία είναι πιο σωστό από τα Dragon, Trumpeter (για Tamiya & ZM επιφυλάσσομαι...). Καλή συνέχεια Κώστα! Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε ωραία πράγματα πάλι!

North American P-51D Mustang (1/32 Hasegawa) 07 Ιουν 2014 15:07 #674

Νεώτερη έρευνα έδειξε ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος με χειριστή τον Cpt.William Whisner ,με αυτές τις χαλκομανίες,πέταξε τον Ιανουάριο του 1945 από βάση του Βελγίου..Συνεπώς δεν γίνεται D-DAY.

Η κατασκευή του θα συνεχιστεί κανονικά αφού προκειται για ένα πανέμορφο αεροσκάφος που πετάει ακόμα και σήμερα (έστω ανακατασκευασμένο σε άριστη κατάσταση).
Και ένα profile.

Κώστας

North American P-51D Mustang (1/32 Hasegawa) 27 Νοε 2023 04:29 #2029

RESTORED 27/11/2023

• Page:
  • 1