Καλησπέρα φίλοι μου.
Που το βρήκε πάλι αυτό?? Τι εταιρεία είναι αυτή?? Πως του ρθε τώρα μια στιγμή τέτοιο κιτ?και το Bloch?
Σίγουρα είναι ερωτήματα που όσοι με γνωρίζουν θα τα έχουν..και εξηγούμαι..
Μια μέρα ένα καλός φίλος ο Δημήτρης ο Θεοδωρίκας από τη Θεσσαλονίκη ,μου έστειλε κάποια μοντέλα για μια έκθεση εδώ στη Κρήτη.
Μέσα στα κουτιά βλέπω και ένα κιτ 32άρι ,που ήταν μισοφτιαγμένο...Η απάντηση στο τηλέφωνο μου έκοψε τα πόδια...ήταν του φίλου μου του Νίκου του Κουφιδάκη που δεν πρόλαβε να το τελειώσει και στο στέλνω σαν δώρο ,μήπως το τελειώσεις εσύ,γιατί εδώ στη Θεσσαλονίκη αεροπλανάς δεν είναι κανείς μας.
Μπήκε σε ένα σακούλάκι για να μην σκονίζεται και αφού μέτρησα τα κομμάτια και βεβαιώθηκα ότι το κιτ ήταν πλήρες το φύλαξα με ευλάβια.
Στον πάγκο μου τα μοντέλα που περιμένουν αρκετά και το Κι-84 είναι άλλο ένα ημιτελές.Με το Bloch να έχει τις αναμονές του και με τις εκθέσεις που συμμετέχω να έχω τελειώσει ,απόφάσισα να δώσω στο αεροπλάνο του Νίκου την ευκαιρία να το δούμε ολοκληρωμένο σε μια παράλληλη κατασκευή με το Bloch..
To κιτ ,με μια πρόχειρη έρευνα που έκανα, προέρχεται από την παλιά Doyusha και πρόκειται για μία επανακυκλοφορία από την Swallow Models πριν αρκετά χρόνια , σε πολύ προσιτή τιμή.
Η λεπτομέρεια του χαρακτηρίζεται ικανοποιητική ,με κύριο ατού, την χαραγμένη γράμμωση και το εκπληκτικό του πιρτσίνωμα.
Το κουτί είναι το παρακάτω..
και η κατάσταση του κιτ όπως το πρέλαβα ...
Εχει γίνει όλη η συναρμολόγηση ,το κόκπιτ είναι βαμμένο ,ο κινητήρας είναι βαμμένος και τοποθετημένος,το aotake κυριαρχεί στις φωλέες του συστήματος προσγείωσης ,και οι κολλήσεις είναι τέλειες στην άτρακτο ,εκτός του σημείου της ένωσης της ατράκτου με την πτέρυγα που θα χρειαστεί λίγο τρίψιμο.
Εδώ σκέφτομαι να φτιάξω ζώνες για το κάθισμα του χειριστή και στη συνέχεια ψεκάσω όλο το κόκπιτ ένα ακρυλικό Gloss για να γίνει wash.
Την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσω και για τις φωλέες..
Για τον κινητήρα σκέφτομαι να του δώσω λίγο ζωή με ένα ψέκασμα με το steel της Gunze Sangyo και με wash.
Οσον αφορά το βάψιμο του αεροσκάφους ,προσανατολίζομαι να το βάψω στο φυσικό του μέταλο με διάφορους τόνους στα πάνελ των πτερύγων και της ατράκτου..
Παράλληλη κατασκευή λοιπόν και ευελπιστώ το αποτέλεσμα να είναι αξιοπρεπές !!
Κώστας